Tem­peh met snel­le ver­se to­ma­ten­sam­bal

Of je nou 100% veganistisch eet of niet, tempeh doet het op elke tafel goed.

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Of je nou 100% veganistisch eet of niet, tempeh doet het op elke tafel goed. 4 personen
5 2

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vijzel of staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de tempeh in de lengte en snijd in de breedte in plakjes van een ½ cm. Verhit de olie in een pan tot 180 °C. Doe een stukje brood in de olie: gaat dit meteen bruisen, dan is de olie op temperatuur. Frituur de tempeh in 2 porties in 5-6 min. goudbruin en krokant. Laat de tempeh uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.
  2. Verwijder ondertussen het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Schil en rasp de gember. Doe de pepers, gember en gebakken ui in de vijzel en stamp tot een pasta. Snijd de tomaten in blokjes. Schep de peperpasta en ketjap manis erdoor. Verdeel de tempeh over een platte schaal en verdeel de sambal erover. Scheur het basilicum in stukjes en bestrooi.

bereidingstip:

De tempehplakjes in de oven bereiden kan ook. Meng met 2 el ketjap en 1 el olie, verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 min. op 180 °C. Keer halverwege. Let op: voeg nu maar 1 el ketjap aan de sambal toe.

variatietip:

Houd je van extra pittig? Laat de zaadlijsten in de rode pepers zitten.

serveertip:

Door de sambal erover te verdelen, nemen de tempehplakjes alle smaken op, maar worden ze ook minder krokant. Serveer de sambal eventueel apart.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
September 2017

Tempeh met snelle verse tomatensambal

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tem­peh met snel­le ver­se to­ma­ten­sam­bal

1
1
  • 250 g tempeh

Halveer de tempeh in de lengte en snijd in de breedte in plakjes van een ½ cm.

2
2
  • 1 liter arachideolie

Verhit de olie in een pan tot 180 °C. Doe een stukje brood in de olie: gaat dit meteen bruisen, dan is de olie op temperatuur.

3
3

Frituur de tempeh in 2 porties in 5-6 min. goudbruin en krokant.

4
4

Laat de tempeh uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.

5
5
  • 2 rode pepers

Verwijder ondertussen het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

6
6
  • 2 cm gember

Schil en rasp de gember.

7
7
  • 3 el gebakken uitjes

Doe de pepers, gember en gebakken ui in de vijzel en stamp tot een pasta.

8
8
  • 4 tastytomtomaten
  • 2 el ketjap manis

Snijd de tomaten in blokjes. Schep de peperpasta en ketjap manis erdoor.

9
9
  • 15 g basilicum

Verdeel de tempeh over een platte schaal en verdeel de sambal erover. Scheur het basilicum in stukjes en bestrooi.

bereidingstip:

De tempehplakjes in de oven bereiden kan ook. Meng met 2 el ketjap en 1 el olie, verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 min. op 180 °C. Keer halverwege. Let op: voeg nu maar 1 el ketjap aan de sambal toe.

variatietip:

Houd je van extra pittig? Laat de zaadlijsten in de rode pepers zitten.

serveertip:

Door de sambal erover te verdelen, nemen de tempehplakjes alle smaken op, maar worden ze ook minder krokant. Serveer de sambal eventueel apart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.