Pasta met boerenkool en cashewroom
Hoe romiger, hoe beter. En dat kan ook vegan! Dat bewijst deze pasta met boerenkool en cashewroom maar weer.
Ingrediënten
4 personen
200 g
ongebrande cashewnoten
400 ml
water
½
vegan bouillonblokje
3
sjalotten
2 tenen
knoflook
400 g
volkorenspaghetti
3 el
milde olijfolie
1 tl
aleppo peper
300 g
gesneden boerenkool
½ el
wittewijnazijn
Dit heb je nodig
staafmixer of blender
Aan de slag
Kook de cashewnoten 10 min. in het water met het halve bouillonblokje. Snipper ondertussen de sjalotten. Snijd de tenen knoflook fijn.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de sjalot 5 min. onder regelmatig omscheppen. Voeg de knoflook en ¾ van de aleppopeper toe en bak 30 sec. mee. Voeg de boerenkool in delen toe en bak omscheppend 5 min. mee, zodat de boerenkool wat slinkt.
Pureer met de staafmixer of blender het sjalot-boerenkoolmengsel met de cashewnoten met aanhangend kookvocht en de azijn tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de spaghetti door de cashew-boerenkoolsaus, samen met 100 ml pastakookvocht (per 4 personen). Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi met de rest van de aleppopeper.
Pasta met boerenkool en cashewroom
Hoe romiger, hoe beter. En dat kan ook vegan! Dat bewijst deze pasta met boerenkool en cashewroom maar weer.

hoofdgerecht
4 personen
785 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de cashewnoten 10 min. in het water met het halve bouillonblokje. Snipper ondertussen de sjalotten. Snijd de tenen knoflook fijn.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de sjalot 5 min. onder regelmatig omscheppen. Voeg de knoflook en ¾ van de aleppopeper toe en bak 30 sec. mee. Voeg de boerenkool in delen toe en bak omscheppend 5 min. mee, zodat de boerenkool wat slinkt.
Pureer met de staafmixer of blender het sjalot-boerenkoolmengsel met de cashewnoten met aanhangend kookvocht en de azijn tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de spaghetti door de cashew-boerenkoolsaus, samen met 100 ml pastakookvocht (per 4 personen). Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi met de rest van de aleppopeper.
variatietip: Liever een minder pittige pasta? Gebruik dan een ½ tl aleppopeper of laat deze helemaal weg.
variatietip:Ook lekker met 100 g gerookte kipfilet in blokjes. Voeg dit dan tegelijk met de boerenkoolsaus toe aan de pasta. Het recept is dan niet meer veganistisch.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)200 g ongebrande cashewnoten
400 ml water
½ vegan bouillonblokje
3 sjalotten
2 tenen knoflook
400 g volkorenspaghetti
3 el milde olijfolie
1 tl aleppo peper
300 g gesneden boerenkool
½ el wittewijnazijn
Dit heb je nodig
staafmixer of blender