bewaar
Geroosterde pompoen met boerenkool en walnoten
Geroosterde pompoen met boerenkool en walnoten
bewaar

Geroosterde pompoen met boerenkool en walnoten

Handig: in één keer een grote traybake de oven in en in twee porties verdelen. Eet je de ene dag pasta, de andere dag stamp!

5 min. bereiden
20 min. oventijd
9waarderingen

Ingrediënten

8 porties

2 kg

flespompoen

2 bollen

knoflook

120 ml

milde olijfolie

150 g

verse boerenkool

200 g

ongebrande en ongezouten walnoten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Handig: in één keer een grote traybake de oven in en in twee porties verdelen. Eet je de ene dag pasta, de andere dag stamp!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de pompoen, snijd in vieren en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snijd de pompoen in blokjes van 1 cm. Halveer de knoflookbollen in de breedte.

2

Verdeel de pompoen en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ¾ van de olie. Rooster 15 min. in de oven tot de pompoen goudbruin is. Schep halverwege om.

3

Voeg de boerenkool, walnoten en de rest van de olie toe. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 5 min. tot de boerenkool krokant is en de walnoten goudbruin.

4

Knijp de tenen knoflook uit de schil en meng met het pompoenmengsel.

bereidingstipLekker als stamppot, zoek op de site naar 1195694 voor het recept. Of gebruik de groenten voor een pasta en zoek op de site naar 1195691 voor het recept.

variatietipJe kunt in plaats van flespompoen ook Crown- of Kabocha-pompoen gebruiken.

bewaartipJe kunt de afgekoelde pompoen in een luchtdichte bak of zak 2-3 dagen bewaren in de koelkast.