bewaar
Pasta met geroosterde pompoen met boerenkool, walnoten en tahin
Pasta met geroosterde pompoen met boerenkool, walnoten en tahin
bewaar

Pasta met geroosterde pompoen met boerenkool, walnoten en tahin

Het basisrecept voor geroosterde pompoen met boerenkool gemaakt? Dan past-a perfect bij deze pasta.

15 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkoren penne rigate

1

citroen

7 el

tahin

150 ml

water

½ tl

zout

15 g

verse platte peterselie

400 g

kikkererwten in blik

1 el

milde olijfolie

½

basisrecept geroosterde pompoen met boerenkool en walnoten

Het basisrecept voor geroosterde pompoen met boerenkool gemaakt? Dan past-a perfect bij deze pasta.

Aan de slag

1

Bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng in een kom de tahin met het citroensap, water en het zout met een vork tot een gladde saus.

2

Snijd de blaadjes van de peterselie grof en de steeltjes fijn. Spoel de kikkererwten af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten 2 min. op middelhoog vuur.

3

Voeg de pasta, het citroenrasp, de peterseliesteeltjes en de helft van het basisrecept geroosterde pompoen met boerenkool en walnoten toe en warm 2 min. mee. Schep de pasta in diepe borden en giet over elk bord een beetje tahinsaus. Bestrooi met de peterselieblaadjes.

bereidingstipZoek op de site naar 1195693 voor het basisrecept 'Geroosterde pompoen met boerenkool en walnoten'.