bewaar
Pasta boerenkool en tahin
Pasta boerenkool en tahin
bewaar

Pasta boerenkool en tahin

Gezond en maar 5 ingrediënten: deze pasta met boerenkool en tahin kun je elke avond wel eten!

15 min. bereiden
12 min. oventijd
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

gesneden boerenkool

3 el

milde olijfolie

300 g

volkoren penne rigate

500 g

snoeptomaatjes

2 tenen

knoflook

2 el

Bio Today witte tahin

1 el

water

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Gezond en maar 5 ingrediënten: deze pasta met boerenkool en tahin kun je elke avond wel eten!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verspreid de boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅓ van de olijfolie, bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de boerenkool in het midden van de oven 12 min. krokant. Schep halverwege om.

2

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de tomaten.

3

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de tomaten ca. 7-8 min. op middelhoog vuur. Rasp na ca. 5 min ¾ van de knoflook erboven en bak mee. 


4

Meng de tahin met het water, voeg eventueel meer toe totdat je een besprenkelbare saus hebt. Rasp de rest van de knoflook erboven.

5

Verdeel de pasta over de borden, verdeel daar de tomatensaus over en besprenkel met de tahin. Bestrooi met de boerenkoolchips.

Pasta boerenkool en tahin

Instructievideo - 00:22 min.