bewaar
Dungeschaafde venkelsalade met sinaasappel
Dungeschaafde venkelsalade met sinaasappel
bewaar

Dungeschaafde venkelsalade met sinaasappel

Deze dungeschaafde venkelsalade met sinaasappel komt gegarandeerd vaker op tafel.

20 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongebrande amandelen

1 tl

venkelzaad

1

handsinaasappel

4 el

milde olijfolie

2

venkelknollen

135 g

taggia olijven zonder pit

15 g

verse dille

85 g

rucola

Dit heb je nodig

  • mandoline

Deze dungeschaafde venkelsalade met sinaasappel komt gegarandeerd vaker op tafel.

Aan de slag

1

Rooster de amandelen 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut het venkelzaad toe. Laat iets afkoelen op een bord, hak grof en hou apart.

2

Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Haal de witte schil van de sinaasappel en snijd de partjes los. Doe dit boven een kom, vang het sap op. Doe de partjes met het sap, rasp en de olie in een grote kom.

3

Snijd het groen van de venkelknollen grof. Snijd de stengels van de venkel en snijd fijn. Snijd de onderkant van de venkelknollen. Halveer de knollen in de lengte. Schaaf met de mandoline in heel dunne plakken of snijd met het scherpe mes in zo dun mogelijke plakken. Laat de olijven uitlekken en snijd de dille fijn.

4

Doe de venkel in de kom bij het sinaasappel-oliemengsel en schep om met ⅔ van de dille. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.

5

Schep de venkel om met de rucola en schep op een schaal. Verdeel de amandelen, olijven en dille erover en serveer.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Dungeschaafde venkelsalade met sinaasappel

Deze dungeschaafde venkelsalade met sinaasappel komt gegarandeerd vaker op tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig