Spinaziepancakes met fruit en yoghurtsaus
Groen moet je doen! Met deze spinazie pancakes ontbijt je namelijk naast heel erg lekker ook nog met groente.
Ingrediënten
4 personen
100 g
diepvries spinazie
1
rijpe banaan
350 ml
halfvolle melk
250 g
mix voor American pancakes
20 g
ongezouten roomboter
150 g
diepvries blauwe bes-framboos
150 g
yoghurt
50 g
cranberry-pittenmix
Dit heb je nodig
blender
Aan de slag
Knijp de spinazie goed uit. Snijd de banaan in 3 stukken. Doe de spinazie, banaan, melk en beslagmix in de blender en mix tot een glad mengsel. Laat 5 min. staan.
Verhit ¼ van de boter op middelhoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep voor 3 pancakes 3 flinke el beslag in de pan. Bak 4 min. op middelhoog vuur. Keer na 3 min. Neem uit de pan, leg op een warm bord en hou warm onder aluminiumfolie. Bak zo nog 9 pancakes.
Houd 3 el fruit (per 4 personen) apart voor de garnering. Meng de rest van het fruit met de yoghurt.
Leg op elk bord een stapel van 3 pancakes. Verdeel de fruityoghurt erover. Schep het overgebleven fruit erover en bestrooi met de cranberrypittenmix.
Spinaziepancakes met fruit en yoghurtsaus
Instructievideo - 00:58 min.
Spinaziepancakes met fruit en yoghurtsaus
Groen moet je doen! Met deze spinazie pancakes ontbijt je namelijk naast heel erg lekker ook nog met groente.

4 personen
450 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Knijp de spinazie goed uit. Snijd de banaan in 3 stukken. Doe de spinazie, banaan, melk en beslagmix in de blender en mix tot een glad mengsel. Laat 5 min. staan.
Verhit ¼ van de boter op middelhoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep voor 3 pancakes 3 flinke el beslag in de pan. Bak 4 min. op middelhoog vuur. Keer na 3 min. Neem uit de pan, leg op een warm bord en hou warm onder aluminiumfolie. Bak zo nog 9 pancakes.
Houd 3 el fruit (per 4 personen) apart voor de garnering. Meng de rest van het fruit met de yoghurt.
Leg op elk bord een stapel van 3 pancakes. Verdeel de fruityoghurt erover. Schep het overgebleven fruit erover en bestrooi met de cranberrypittenmix.
variatietip:Probeer ook eens een hartige versie van de pancakes met cottagecheese, uitgebakken spek en wat gemalen peper.
bewaartip:Je kunt de pancakes t/m stap 2 van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar tot 2 dagen in een luchtdichte doos in de koelkast. Verwarm voor het serveren om en om in een koekenpan. Invriezen kan ook: bewaar tot 3 maanden in een luchtdicht afgesloten bakje. Laat iets ontdooien en verwarm ze in een koekenpan.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)100 g diepvries spinazie
1 rijpe banaan
350 ml halfvolle melk
250 g mix voor American pancakes
20 g ongezouten roomboter
150 g diepvries blauwe bes-framboos
150 g yoghurt
50 g cranberry-pittenmix
Dit heb je nodig
blender