bewaar
Appelringpannenkoeken
Appelringpannenkoeken
bewaar

Appelringpannenkoeken

Pannenkoek met appel 2.0: appelringen in pannenkoekenbeslag. Next level lunch.

25 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

12 porties

250 g

mix voor American pancakes kaneel

250 ml

halfvolle melk

2

Elstar appels

30 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • appelboor

Pannenkoek met appel 2.0: appelringen in pannenkoekenbeslag. Next level lunch.

Aan de slag

1

Maak het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder met de appelboor het klokhuis uit de appels. Snijd de appels in ringen van 1 cm dik, zodat je 12 ringen overhoudt.

2

Verhit een klontje boter in een grote koekenpan. Prik telkens met een vork in een appelring, dip deze helemaal in het beslag en draai een beetje rond, zodat er overal een gelijke laag zit en leg vervolgens in de pan. Bak ca. 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Prik met de achterkant van je pollepel een gat in de appelringen. Herhaal tot de appelringen op zijn.

tip

combinatietipLekker met poedersuiker of stroop.