bewaar
Havermoutpap met kaneel en warme saus van rood fruit
Havermoutpap met kaneel en warme saus van rood fruit
bewaar

Havermoutpap met kaneel en warme saus van rood fruit

Het is net een gebakje dit ontbijtje van havermoutpap, kaneel en een warme fruitsaus.

15 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

2 personen

½ doosje

diepvries blauwe bes en framboos

500 ml

halfvolle melk

50 g

havermoutvlokken

½ tl

kaneel

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Het is net een gebakje dit ontbijtje van havermoutpap, kaneel en een warme fruitsaus.

Aan de slag

Breng de blauwe bessen en frambozen met een scheutje water in een steelpan aan de kook. Laat op laag vuur 3 min. koken en pureer met de staafmixer. Breng ondertussen in een pan met dikke bodem de melk met de havermout en kaneel aan de kook. Laat op laag vuur in 5 min. gaar worden. Swirl de saus door de havermout.

tip

combinatietipLekker met verse muntthee met honing. Verdeel hiervoor (voor 2 personen) 1 bakje munt (15 g) over 2 glazen en schenk er kokend water op. Voeg 1 tl honing per glas toe.