Ha­ver­mout­pap met ka­neel en war­me saus van rood fruit

Het is net een gebakje dit ontbijtje van havermoutpap, kaneel en een warme fruitsaus.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Het is net een gebakje dit ontbijtje van havermoutpap, kaneel en een warme fruitsaus. 2 personen
5 4

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng de blauwe bessen en frambozen met een scheutje water in een steelpan aan de kook. Laat op laag vuur 3 min. koken en pureer met de staafmixer. Breng ondertussen in een pan met dikke bodem de melk met de havermout en kaneel aan de kook. Laat op laag vuur in 5 min. gaar worden. Swirl de saus door de havermout.

combinatietip:

Lekker met verse muntthee met honing. Verdeel hiervoor (voor 2 personen) 1 bakje munt (15 g) over 2 glazen en schenk er kokend water op. Voeg 1 tl honing per glas toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Havermoutpap met kaneel en warme saus van rood fruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­ver­mout­pap met ka­neel en war­me saus van rood fruit

1
1
  • ½ doosje diepvries blauwe bes en framboos

Breng de blauwe bessen en frambozen met een scheutje water in een steelpan aan de kook. Laat op laag vuur 3 min. koken en pureer met de staafmixer.

2
2
  • 500 ml halfvolle melk
  • 50 g havermoutvlokken
  • ½ tl kaneel

Breng ondertussen in een pan met dikke bodem de melk met de havermout en kaneel aan de kook.

3
3

Laat op laag vuur in 5 min. gaar worden. Swirl de saus door de havermout.

combinatietip:

Lekker met verse muntthee met honing. Verdeel hiervoor (voor 2 personen) 1 bakje munt (15 g) over 2 glazen en schenk er kokend water op. Voeg 1 tl honing per glas toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.