Ingrediënten
4 personen
4 plakken
brioche broden
1
eetrijpe avocado
50 g
verse geitenkaas naturel
7.5 g
verse basilicum
2 el
Italiaanse wittewijnazijn
½
courgette
80 g
Prosciutto di Parma
Dit heb je nodig
broodrooster
staafmixer
kaasschaaf
Aan de slag
Rooster de plakken briochebrood in de broodrooster.
Haal de blaadjes van de basilicum. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd 1 helft van de avocado in dunne plakjes. Doe de andere helft samen met de geitenkaas, azijn en ¾ van het basilicum in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller linten van de halve courgette. Besmeer de plakken briochebrood met het geitenkaasmengsel en beleg achtereenvolgens met de courgettelinten, avocadoplakjes en Prosciutto di Parma. Garneer met de rest van het basilicum.
Prosciutto en courgettelinten op briochetoast

voorgerecht
null personen
310 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de plakken briochebrood in de broodrooster.
Haal de blaadjes van de basilicum. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd 1 helft van de avocado in dunne plakjes. Doe de andere helft samen met de geitenkaas, azijn en ¾ van het basilicum in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller linten van de halve courgette. Besmeer de plakken briochebrood met het geitenkaasmengsel en beleg achtereenvolgens met de courgettelinten, avocadoplakjes en Prosciutto di Parma. Garneer met de rest van het basilicum.
algemeen:Ook lekker als voorgerecht.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)4 plakken brioche broden
1 eetrijpe avocado
50 g verse geitenkaas naturel
7½ g verse basilicum
2 el Italiaanse wittewijnazijn
½ courgette
80 g Prosciutto di Parma
Dit heb je nodig
broodrooster
staafmixer
kaasschaaf