bewaar
Open pantosti's
Open pantosti's
bewaar

Open pantosti's

Droom van elk kind: tosti's eten en gourmetten tegelijk!

15 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

dadels zonder pit

1

tomaat

½

brioche brood

20 g

ongezouten roomboter

8 plakjes

geitenkaas naturel 45+

½

meergranen afbakstokbrood

150 g

jong belegen kaas

50 g

coburgerham

2 takjes

verse tijm

Dit heb je nodig

  • gourmetstel

Droom van elk kind: tosti's eten en gourmetten tegelijk!

Aan de slag

1

Snijd de dadels in reepjes. Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd 8 sneetjes van de brioche en steek er met een glas rondjes uit met een doorsnee van 7 cm. Besmeer de briocherondjes aan één kant met boter en beleg de andere kant met reepjes dadel en een plak geitenkaas.

2

Snijd 8 sneetjes van het stokbrood. Rasp de kaas. Besmeer één kant met boter en beleg de andere kant met kaas en ½ plakje ham.

3

Vul 4 pannetjes met de brioche-geitenkaasrondjes en 4 pannetjes met de ham-kaasbroodjes Zet de pannetjes 5 min. onder de grill, tot de kaas gesmolten is. Herhaal met de rest van de broodjes.

4

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Garneer de ham-kaastosti’s met de tomatenblokjes en de geitenkaastosti’s met de tijm. Zet de pannetjes met de broodjes nog 2 min. op de bakplaat.

combinatietipMaak croutons van de restjes brioche en serveer deze bijvoorbeeld bij gemarineerde aardbeien

bereidingstipHeeft je gourmetstel geen grillfunctie? Maak dan dichte tosti’s en besmeer aan beide kanten met boter. Bak in de pannetjes en keer halverwege.