Open pan­tos­ti's

Droom van elk kind: tosti's eten en gourmetten tegelijk!

(6) waardeer
brunch Droom van elk kind: tosti's eten en gourmetten tegelijk! 4 personen
2 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • gourmetstel

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de dadels in reepjes. Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd 8 sneetjes van de brioche en steek er met een glas rondjes uit met een doorsnee van 7 cm. Besmeer de briocherondjes aan één kant met boter en beleg de andere kant met reepjes dadel en een plak geitenkaas.
  2. Snijd 8 sneetjes van het stokbrood. Rasp de kaas. Besmeer één kant met boter en beleg de andere kant met kaas en ½ plakje ham.
  3. Vul 4 pannetjes met de brioche-geitenkaasrondjes en 4 pannetjes met de ham-kaasbroodjes Zet de pannetjes 5 min. onder de grill, tot de kaas gesmolten is. Herhaal met de rest van de broodjes.
  4. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Garneer de ham-kaastosti’s met de tomatenblokjes en de geitenkaastosti’s met de tijm. Zet de pannetjes met de broodjes nog 2 min. op de bakplaat.

bereidingstip:

Heeft je gourmetstel geen grillfunctie? Maak dan dichte tosti’s en besmeer aan beide kanten met boter. Bak in de pannetjes en keer halverwege.

combinatietip:

Maak croutons van de restjes brioche en serveer deze bijvoorbeeld bij gemarineerde aardbeien

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 845 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Open pantosti's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Open pan­tos­ti's

1
1
  • 8 dadels zonder pit
  • 1 tomaat

Snijd de dadels in reepjes. Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

2
2
  • ½ brioche brood

Snijd 8 sneetjes van de brioche en steek er met een glas rondjes uit met een doorsnee van 7 cm.

3
3
  • 10 g ongezouten boter
  • 8 plakjes geitenkaas naturel 45+

Besmeer de briocherondjes aan één kant met boter en beleg de andere kant met reepjes dadel en een plak geitenkaas.

4
4
  • ½ meergranen afbakstokbrood
  • 150 g jong belegen kaas
  • 10 g ongezouten boter
  • 50 g coburgerham

Snijd 8 sneetjes van het stokbrood. Rasp de kaas. Besmeer één kant met boter en beleg de andere kant met kaas en ½ plakje ham.

5
5

Vul 4 pannetjes met de brioche-geitenkaasrondjes en 4 pannetjes met de ham-kaasbroodjes.

6
6

Zet de pannetjes 5 min. onder de grill, tot de kaas gesmolten is. Herhaal met de rest van de broodjes.

7
7
  • 2 takjes verse tijm

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Garneer de ham-kaastosti’s met de tomatenblokjes en de geitenkaastosti’s met de tijm.

8
8

Zet de pannetjes met de broodjes nog 2 min. op de bakplaat.

bereidingstip:

Heeft je gourmetstel geen grillfunctie? Maak dan dichte tosti’s en besmeer aan beide kanten met boter. Bak in de pannetjes en keer halverwege.

combinatietip:

Maak croutons van de restjes brioche en serveer deze bijvoorbeeld bij gemarineerde aardbeien

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.