bewaar
Risotto met champignons, biefstuk en parmezaan
Risotto met champignons, biefstuk en parmezaan
bewaar

Risotto met champignons, biefstuk en parmezaan

Zoek je een gerecht waarbij het lijkt alsof je uren in de keuken hebt gestaan, maar je eigenlijk al in een kwartier klaar bent? Dan zit je bij deze risotto met biefstuk helemaal goed!

15 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

420 g

Riso Scotti buona idea risotto porcino

60 g

ongezouten roomboter

1 el

zonnebloemolie

2

biefstukken

2 tl

gedroogde oregano

650 g

koelverse Italiaanse roerbakgroente kastanjechampignons

10 g

verse selderij

90 g

Parmigiano Reggiano-poeder

Zoek je een gerecht waarbij het lijkt alsof je uren in de keuken hebt gestaan, maar je eigenlijk al in een kwartier klaar bent? Dan zit je bij deze risotto met biefstuk helemaal goed!

Aan de slag

1

Bereid de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit ondertussen ⅓ van de boter met de olie in een grote koekenpan. Bestrooi de biefstukken met de oregano, peper en zout en bak ze in 5 min. op hoog vuur medium rare, keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. op een bord onder aluminiumfolie rusten. Verhit ⅓ van de boter in de koekenpan met het achtergebleven bakvet en bak de roerbakgroente met peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

3

Snijd ondertussen de selderij fijn. Meng de selderij, roerbakgroente, ¾ van de kaas en de rest van de boter door de risotto.

4

Snijd de biefstuk in plakjes en verdeel over de risotto. Bestrooi met peper en de rest van de kaas.