bewaar
Pisang goreng
Pisang goreng
bewaar

Pisang goreng

Pisang Goreng wordt oorspronkelijk van hele rijpe bakbananen gemaakt. Bakbananen zijn wat hartiger van smaak. Zijn ze niet verkrijgbaar? Dan kun je ook normale bananen gebruiken.

20 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

8 porties

100 g

zelfrijzend bakmeel

½ tl

zout

150 ml

bruisend mineraalwater

1.5 l

frituurolie

2

rijpe bananen

Dit heb je nodig

  • schuimspaan

  • keukenpapier

Pisang Goreng wordt oorspronkelijk van hele rijpe bakbananen gemaakt. Bakbananen zijn wat hartiger van smaak. Zijn ze niet verkrijgbaar? Dan kun je ook normale bananen gebruiken.

Aan de slag

1

Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout. Schenk er, al roerend met een garde, het bruiswater bij.

2

Verwarm de olie tot 180 °C in een diepe koekenpan of hapjespan, zodat er ca. 5 cm olie in de pan staat. Test of de olie heet genoeg is door er een houten lepel een klein stukje in te laten zakken. Gaat de olie eromheen meteen bruisen, dan is hij heet genoeg. Dit kan ook in een frituurpan.

3

Pel de bananen en snijd ze in de breedte doormidden. Snijd elke helft in de lengte doormidden. Wentel de bananen met 2 vorken door het beslag en frituur ze in 3 min. goudbruin. Keer ze halverwege om. Frituur niet meer dan 4 stukjes banaan tegelijk, anders koelt de olie te veel af.

4

Haal de bananen met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.

5

Serveer de pisang goreng warm, eventueel bestrooid met poedersuiker.

Pisang goreng

Instructievideo - 00:29 min.

Pisang goreng

Pisang Goreng wordt oorspronkelijk van hele rijpe bakbananen gemaakt. Bakbananen zijn wat hartiger van smaak. Zijn ze niet verkrijgbaar? Dan kun je ook normale bananen gebruiken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig