bewaar
Gefrituurde groente met cajunkruiden en frisse ranchdip
Gefrituurde groente met cajunkruiden en frisse ranchdip
bewaar

Gefrituurde groente met cajunkruiden en frisse ranchdip

Voor als je iets te vieren of zin in iets lekkers hebt. Goudgele en knapperige snacks uit de frituur, om − bewust − van te genieten.

30 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 liter

frituurolie

150 g

tarwebloem

1½ el

maizena

1½ el

cajunkruiden

275 ml

bruisend mineraalwater

25 g

verse bieslook

125 ml

sour cream

4 el

mayonaise

4 el

karnemelk

800 g

bloemkool- en broccoliroosjes

Dit heb je nodig

  • keukenthermometer

  • gietijzeren pan of frituurpan

  • garde

  • keukenpapier

Voor als je iets te vieren of zin in iets lekkers hebt. Goudgele en knapperige snacks uit de frituur, om − bewust − van te genieten.

Aan de slag

1

Verwarm een laag van 7 cm frituurolie in de gietijzeren pan of frituurpan tot 180 °C. Dit meet je met de keukenthermometer.

2

Meng ondertussen de bloem, maizena en cajunkruiden in een ruime kom. Schenk al roerend met een garde het bruisend water erbij en meng tot een egaal beslag.

3

Snijd de bieslook fijn en meng met de sour cream, mayonaise en karnemelk tot een ranchdip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Schep de bloemkool- en broccoliroosjes door het beslag. Zorg ervoor dat ze helemaal bedekt zijn. Frituur de roosjes in delen 2,5 min. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Serveer met de ranchdip.

serveertipLekker met ringetjes bosui.