BBQ-worst met ge­gril­de ro­mai­ne­sla en ranch-dres­sing

Mooi, die minikropjes sla van de barbecue.

(1) waardeer
hoofdgerecht Mooi, die minikropjes sla van de barbecue. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan met een firestarter of one minute lighter. Na 10 min. is de barbecue klaar voor gebruik. Meng ondertussen de sour cream met de mayonaise en karnemelk tot een dressing. Snijd of knip de bieslook in kleine stukjes en voeg toe.
  2. Gril de worsten in ca. 12 min. gaar. Keer regelmatig. Snijd de kropjes sla in kwarten en gril de laatste 4 min. mee. Verdeel de worsten en sla over 4 borden. Besprenkel de sla met wat dressing. Serveer de rest van de dressing apart als frisse saus bij de worsten.

serveertip:

Serveer er een AH XL Pastasalade pesto (schaal 550 g) bij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

BBQ-worst met gegrilde romainesla en ranch-dressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

BBQ-worst met ge­gril­de ro­mai­ne­sla en ranch-dres­sing

1
1

Steek de barbecue aan met een firestarter of one minute lighter. Na 10 min. is de barbecue klaar voor gebruik.

2
2
  • 125 g sour cream
  • 3 el mayonaise
  • 3 el karnemelk
  • 10 g verse bieslook

Meng ondertussen de sour cream met de mayonaise en karnemelk tot een dressing. Snijd of knip de bieslook in kleine stukjes en voeg toe.

3
3
  • 4 BBQ varkensbraadworsten met kaas
  • 4 kropjes babyromainesla

Gril de worsten in ca. 12 min. gaar. Keer regelmatig. Snijd de kropjes sla in kwarten en gril de laatste 4 min. mee.

4
4

Verdeel de worsten en sla over 4 borden. Besprenkel de sla met wat dressing. Serveer de rest van de dressing apart als frisse saus bij de worsten.

serveertip:

Serveer er een AH XL Pastasalade pesto (schaal 550 g) bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.