bewaar
Broccoli-pastasalade met green goddess-dressing
Broccoli-pastasalade met green goddess-dressing
bewaar

Broccoli-pastasalade met green goddess-dressing

Die diepgroene, knapperige broccoli krijg je door de roosjes kort te koken en daarna koud te spoelen.

25 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

penne

500 g

broccoli

1

komkommer

50 g

pistachenoten

½

citroen

1

eetrijpe avocado

4 el

mayonaise

2 el

sour cream

½ teen

knoflook

25 g

verse bieslook

15 g

verse platte peterselie

5 g

verse dragon

2

ansjovisfilets

85 g

rucola

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Die diepgroene, knapperige broccoli krijg je door de roosjes kort te koken en daarna koud te spoelen.

Aan de slag

1

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes van 3 cm, schil de stronk en snijd in plakjes. Kook de broccoli 3 min. in water met eventueel zout. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.

2

Schil de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Hak de pistachenoten grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

3

Doe de avocado, het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen), de mayonaise, sour cream, knolook, bieslook, peterselie, dragon en ansjovis in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met versgemalen peper.

4

Meng de broccoli, komkommer en rucola door de pasta. Schep de dressing erover en bestrooi met de pistachenoten.

tip

algemeenVerse dragon is niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door basilicum.