bewaar
Pittige pastasalade met gehakt en puntpaprika
Pittige pastasalade met gehakt en puntpaprika
bewaar

Pittige pastasalade met gehakt en puntpaprika

Met pittige jalapeñopeper en frisse limoen een zomers feest op je bord!

25 min. bereiden
redelijk pittig
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

fusilli

1 zak

puntpaprika

20 g

platte peterselie

2

uien

580 g

rundersoepballetjes

1 tl

cajunkruiden

2 el

arachideolie

1

limoen

½

jalapeñopeper

250 g

sour cream

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Met pittige jalapeñopeper en frisse limoen een zomers feest op je bord!

Aan de slag

1

Breng een pan ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe en kook in 10 min. beetgaar. Giet af en spoel koud onder stromend water.

2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen. Snijd de helft van de peterselie fijn. Maak de uien schoon en snipper ze. Schep de rundersoepballetjes om met de cajunkruiden.

3

Verhit de olie in de koekenpan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de soepballetjes toe en bak in 3 min. rondom bruin. Voeg de paprika toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de halve peper in stukjes. Doe de ongesneden peterselie, het limoenrasp en -sap, de jalapeñopeper, sour cream en een snufje zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing.

5

Meng de dressing door de pasta en breng op smaak met peper. Verdeel de balletjes met paprika erover en bestrooi met de fijngesneden peterselie.

tip

algemeenHoud je van extra pittig? Gebruik dan meer dan een halve jalapeñopeper.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.