Chop­ped sa­lad met ran­chdres­sing

Een salade mag natuurlijk niet ontbreken bij de brunch. Wat ons betreft geldt: hoe meer kleuren, hoe beter.

(3) waardeer
amerikaans bijgerecht Een salade mag natuurlijk niet ontbreken bij de brunch. Wat ons betreft geldt: hoe meer kleuren, hoe beter. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng voor de ranchdressing de zure room, mayonaise en karnemelk in een kommetje. Snijd of knip de bieslook fijn en meng erdoor. Snijd de cherrytomaten in kwarten en leg op één deel van een grote platte schaal. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in boogjes en verdeel over een ander deel van de schaal.
  2. Haal de blaadjes van de babyromaine los, snijd eventueel in repen en leg ernaast. Verdeel ook de bietjes en peen over de schaal. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Halveer de limoen en knijp het sap uit over de avocado. Verdeel de avocado over de salade en serveer de salade met de ranchdressing.

variatietip:

De ranchdressing is ook lekker als dip bij bijvoorbeeld naturel chips.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Chopped salad met ranchdressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chop­ped sa­lad met ran­chdres­sing

1
1
  • 125 g zure room
  • 3 el mayonaise
  • 3 el karnemelk
  • 25 g verse bieslook

Meng voor de ranchdressing de zure room, mayonaise en karnemelk in een kommetje. Snijd of knip de bieslook fijn en meng erdoor.

2
2
  • 150 g cherrytomaten

Snijd de cherrytomaten in kwarten en leg op één deel van een grote platte schaal.

3
3
  • 1 komkommer

Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.

4
4

Snijd het vruchtvlees in boogjes en verdeel over een ander deel van de schaal.

5
5
  • 1 kropje babyromainesla
  • 150 g bietjes julienne
  • 150 g peen julienne

Haal de blaadjes van de babyromaine los, snijd eventueel in repen en leg ernaast. Verdeel ook de bietjes en peen over de schaal.

6
6
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes.

7
7
  • 1 limoen

Halveer de limoen en knijp het sap uit over de avocado. Verdeel de avocado over de salade en serveer de salade met de ranchdressing.

variatietip:

De ranchdressing is ook lekker als dip bij bijvoorbeeld naturel chips.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.