bewaar
Krokante aardappelbootjes met bacon
Krokante aardappelbootjes met bacon
bewaar

Krokante aardappelbootjes met bacon

25 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

12 porties

3 grote

vastkokende aardappelen

30 g

roomboter

12 plakjes

bacon

½ bakje

verse bieslook

1 bekertje

sour cream

Aan de slag

Snijd de aardappelen in de lengte in 4 gelijke parten en kook ze 7 min. in een bodem water met zout. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Smelt ondertussen de boter. Giet de aardappelen af en snijd ze zo bij, dat 'bootjes' van schil ontstaan. Bestrijk ze met de helft van de gesmolten boter en leg ze op de bakplaat. Schuif ze ca. 15 cm onder de hete grill en rooster ze 4 min., keer ze halverwege en bestrijk ze met de rest van de boter. Keer de bootjes weer om, beleg ze met de bacon en rooster ze in nog enkele min. goudbruin. Knip ondertussen de bieslook fijn boven een kommetje met de sour cream. Breng op smaak met peper en zout. Schep wat saus in de bootjes en serveer direct.