bewaar
Noedels met tofu, Chinese wokgroente en zoete chilisaus
Noedels met tofu, Chinese wokgroente en zoete chilisaus
bewaar

Noedels met tofu, Chinese wokgroente en zoete chilisaus

Bij deze noedels scheuren we de tofu, die krijgt daardoor bij het bakken verschillende krokante texturen. Probeer maar eens!

15 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

375 g

tofu naturel

3 el

arachideolie

2 el

Conimex sojasaus

250 g

Conimex eiermie

600 g

Chinese wokgroente taugé-rode paprika

100 ml

Conimex woksaus sweet chili

7½ g

verse koriander

Bij deze noedels scheuren we de tofu, die krijgt daardoor bij het bakken verschillende krokante texturen. Probeer maar eens!

Aan de slag

1

Laat de tofu uitlekken, dep droog en scheur in grove stukken van 2-3-cm. Bestrooi met peper.

2

Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de tofu op middelhoog vuur in 10 min. krokant. Voeg de laatste 2 min. de sojasaus toe. Schep regelmatig om. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3

Kook de mie in 5 min. beetgaar en giet af. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en roerbak de wokgroente 3 min. op hoog vuur. Voeg de woksaus toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper en evt. zout.

4

Snijd de koriander grof. Meng de noedels met de groenten en verdeel over diepe borden. Verdeel de tofu erover en garneer met de koriander.

variatietipVervang de tofu evt. door AH rulstukjes, die je bakt volgens de aanwijzing op de verpakking.