bewaar
Fluffy-pannenkoekentraybake
Fluffy-pannenkoekentraybake
bewaar

Fluffy-pannenkoekentraybake

De tip voor snel veel pannenkoeken maken: bak ze in de oven! Deze traybake is hét ultieme ontbijt, brunch-gerecht of toetje voor de pancake lover.

5 min. bereiden
15 min. oventijd
77waarderingen

Ingrediënten

8 porties

60 g

ongezouten roomboter

500 g

mix voor American pancakes

700 ml

karnemelk

125 g

witte chocoladedruppels

250 g

verse blauwe bessen en frambozen

4 el

keukenstroop

Dit heb je nodig

  • fijne zeef

  • sateprikker

De tip voor snel veel pannenkoeken maken: bak ze in de oven! Deze traybake is hét ultieme ontbijt, brunch-gerecht of toetje voor de pancake lover.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de bodem en de opstaande randen van een bakplaat in met ⅓ van de boter. Zeef de pancakemix boven een ruime kom. Klop eerst 500 ml karnemelk (per 8 porties) met een handmixer door de mix tot deze is opgenomen. Voeg de rest van de karnemelk toe en klop tot een glad beslag.

2

Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakplaat en bestrooi met de chocoladedruppels. Verdeel over 1 helft de frambozen en over de andere helft de blauwe bessen. Bak in 11-15 min. in het midden van de oven net gaar. Controleer de gaarheid door een satéprikker in de traybake te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de pancake gaar.

3

Neem de bakplaat uit de oven, verdeel de rest van de boter erover en besprenkel met de stroop.

combinatietipJe kunt deze traybake ook omtoveren tot hartig hoofdgerecht. Vervang het fruit en de chocolade door 150 g jong belegen kaas en 125 g spekreepjes. Snijd de kaas in blokjes en strooi samen met de spekreepjes over de pannenkoek.

Fluffy-pannenkoekentraybake

Instructievideo - 00:26 min.