bewaar
Geroosterde edamame
Geroosterde edamame
bewaar

Geroosterde edamame

Makkelijk te maken snack! Oven, kruiden en edamame: meer heb je niet nodig voor deze geroosterde boontjes.

5 min. bereiden
25 min. oventijd
licht pittig
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

koelverse sojabonen

2 tl

milde olijfolie

1 tl

uienpoeder

1 tl

knoflookpoeder

½ tl

chilivlokken

½ el

zwart sesamzaad

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Makkelijk te maken snack! Oven, kruiden en edamame: meer heb je niet nodig voor deze geroosterde boontjes.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de sojabonen in een vergiet en giet er kokend water over. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. 

2

Meng de sojabonen met de olie, uienpoeder, knoflookpoeder, chilivlokken, sesamzaad en een snufje zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep haverwege om.

Geroosterde edamame

Instructievideo - 00:26 min.