bewaar
No-bake taartjes met lemoncurd, bramen en tijm
No-bake taartjes met lemoncurd, bramen en tijm
bewaar

No-bake taartjes met lemoncurd, bramen en tijm

Warm weer = liever geen oven aan. Ga voor deze no-bake taartjes in een glas met lemoncurd, bramen, tijm en koekbodem. Lekker zomers!

20 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

50 g

ongezouten roomboter

3 takjes

verse tijm

100 g

digestive koekjes

250 ml

verse slagroom

3 el

kristalsuiker

300 g

verse bramen

4 el

lemoncurd

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • glazen

Warm weer = liever geen oven aan. Ga voor deze no-bake taartjes in een glas met lemoncurd, bramen, tijm en koekbodem. Lekker zomers!

Aan de slag

1

Doe de boter in een steelpan en laat op laag vuur smelten. Neem van het vuur. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Doe de koekjes en 1 tl tijmblaadjes (per 4 personen) in de keukenmachine en maal fijn. Meng de gesmolten boter en koekjeskruim, verdeel over de glazen en druk aan, zodat er een gelijkmatige laag ontstaat.

2

Klop de slagroom en suiker met een handmixer stijf, dit duurt ca. 3 min. op de hoogste stand. Houd 12 mooie bramen (per 4 personen) achter en prak de rest fijn tot een grove puree.

3

Roer de lemoncurd los en verdeel gelijkmatig over de biscuitbodem. Verdeel daar de bramenpuree over. Verdeel de slagroom losjes in golvende lijnen over de bramenpuree. Leg de bramen per 3 in het midden van de slagroom. Bestrooi met de rest van de tijmblaadjes.