Le­mon­curd- bra­men­crê­pes

De lemoncurd maakt dit toetje nog lekkerder.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht De lemoncurd maakt dit toetje nog lekkerder. 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bramen, het water en de suiker in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat15 min. zachtjes koken. Laat afkoelen tot gebruik.
  2. Bereid ondertussen de pannenkoekmix met het water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de boter in een koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem dun bedekt is. Bak de crêpe op middelhoog vuur in 3 min. gaar en keer halverwege. Maak zo nog 3 crêpes.
  3. Verdeel de lemoncurd over de crêpes en vouw in vieren. Verdeel over borden en schep op elke crêpe wat crème fraîche en bramencompote.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 49-50

Lemoncurd- bramencrêpes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Le­mon­curd- bra­men­crê­pes

1
1
  • 200 g doosjevol bramen
  • 1 el water
  • 3 g fijne suiker

Doe de bramen, het water en de suiker in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat15 min. zachtjes koken. Laat afkoelen tot gebruik.

2
2
  • 100 g mix voor pannenkoeken compleet
  • 175 ml water

Bereid ondertussen de pannenkoekmix met het water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 3¾ g boter

Verhit de boter in een koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem dun bedekt is.

4
4

Bak de crêpe op middelhoog vuur in 3 min. gaar en keer halverwege. Maak zo nog 3 crêpes.

5
5
  • 4 el lemoncurd
  • 125 g crème fraîche
  • 50 g doosjevol bramen

Verdeel de lemoncurd over de crêpes en vouw in vieren. Verdeel over borden en schep op elke crêpe wat crème fraîche en bramencompote.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.