Ge­bak­ken ka­ra­mel­peer­tjes met crè­me fraî­che

Zit je mooi met de gebakken peren. Maar wél die met echte vanille en crème fraîche.

(3) waardeer
frans nagerecht Zit je mooi met de gebakken peren. Maar wél die met echte vanille en crème fraîche. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Meng het merg met de crème fraîche en houd het stokje apart.
  2. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis met een lepel (of met een meloenbolletjestang als je die hebt).
  3. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en voeg de peren toe als de boter net gesmolten is. Bak de peren 6-8 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
  4. Leg ze dan met de snijkant naar beneden in de pan en voeg de suiker en het vanillestokje toe. Laat de suiker op middelhoog vuur karamelliseren tot de kleur goudbruin is (pas op: de karamel is heet!). Haal de halve peren goed door de karamel en verdeel over de borden.
  5. Schep in de holte van elke peer een ½ el crème fraîche en besprenkel met de karamel uit de pan. Serveer warm.

variatietip:

In plaats van crème fraîche met vanille kun je ook kiezen voor een bol vanille-ijs.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken karamelpeertjes met crème fraîche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken ka­ra­mel­peer­tjes met crè­me fraî­che

1
1
  • 1 vanillestokje
  • 4 el crème fraîche

Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Meng het merg met de crème fraîche en houd het stokje apart.

2
2
  • 4 Conference handperen

Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis met een lepel (of met een meloenbolletjestang als je die hebt).

3
3
  • 25 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en voeg de peren toe als de boter net gesmolten is.

4
4

Bak de peren 6-8 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

5
5
  • 1 el fijne kristalsuiker

Leg ze dan met de snijkant naar beneden in de pan en voeg de suiker en het vanillestokje toe.

6
6

Laat de suiker op middelhoog vuur karamelliseren tot de kleur goudbruin is (pas op: de karamel is heet!).

7
7

Haal de halve peren goed door de karamel en verdeel over de borden.

8
8

Schep in de holte van elke peer een ½ el crème fraîche en besprenkel met de karamel uit de pan. Serveer warm.

variatietip:

In plaats van crème fraîche met vanille kun je ook kiezen voor een bol vanille-ijs.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.