bewaar
Watermeloenijs
Watermeloenijs
bewaar

Watermeloenijs

Met dit recept maak je van verse watermeloen supermakkelijk watermeloenijs!

10 min. bereiden
6 uur wachten
1waarderingen

Ingrediënten

6 porties

800 g

watermeloen

7½ g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • diepvrieszak

  • staafmixer of keukenmachine

Met dit recept maak je van verse watermeloen supermakkelijk watermeloenijs!

Aan de slag

1

Snijd de watermeloen in parten en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 3 cm en doe in een diepvrieszakje. Leg minimaal 6 uur in de vriezer. Schud na 30 min. even los, zodat niet alles aan elkaar vastvriest.

2

Pureer in een keukenmachine de watermeloen met de blaadjes basilicum in 2-3 min. tot een glad ‘sorbetijs’. Het mengsel wordt eerst korrelig maar dat hoort: laat de machine draaien. Voeg eventueel wat water toe als het mengsel niet glad wordt.

3

Schep in een bakje en bewaar in de vriezer tot gebruik. Haal het ijs ca. 20 min. voor je het wilt eten uit de vriezer zodat het iets zachter kan worden.

combinatietipZoek op de AH.nl/Allerhande op '1195218' voor verschillende ijstoppings.