bewaar
Pastasalade met pesto en garnalen
Pastasalade met pesto en garnalen
bewaar

Pastasalade met pesto en garnalen

Weinig tijd? Deze zomerse pastasalade met pesto en garnalen is perfect. Binnen 15 min. staat-ie al op tafel.

15 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

Grand’Italia salade pasta penne

300 g

extra fijne tuinerwten

225 g

rauwe gepelde roze garnalen

92½ g

pesto alla Genovese

300 g

snoeptomaatjes

120 g

zwarte olijvenplakjes

40 g

rucola

Weinig tijd? Deze zomerse pastasalade met pesto en garnalen is perfect. Binnen 15 min. staat-ie al op tafel.

Aan de slag

1

Kook de pasta in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de laatste 3 min. de tuinerwten mee.

2

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de garnalen met 1 el pesto (per 4 personen) in 2-3 min. op middelhoog vuur gaar. Halveer ondertussen de tomaatjes en laat de olijven uitlekken.

3

Giet de pasta en tuinerwten af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en meng de rest van de pesto erdoor. Voeg de tomaten, zwarte olijven, rucola en gebakken garnalen toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietipLekker met geraspte Parmezaanse kaas.

bewaartipHeb je pastasalade over? Bewaar afgedekt in de koelkast voor de volgende dag als lunch.