bewaar
Rijstroerbak met kip in satésaus
Rijstroerbak met kip in satésaus
bewaar

Rijstroerbak met kip in satésaus

Snelle rijstroerbak voor 2 met dé gouden combi: kip en satésaus. Lekker op een doordeweeksedag.

15 min. bereiden
licht pittig
9waarderingen

Ingrediënten

2 personen

150 g

basmatirijst

10 g

verse gember

½

rode peper

1 el

arachideolie

200 g

scharrelkipfiletblokjes

150 g

kant-en-klare satésaus

250 g

Italiaanse roerbakgroente champignons

1 el

ketjap manis

150 g

rauwkost komkommer

Snelle rijstroerbak voor 2 met dé gouden combi: kip en satésaus. Lekker op een doordeweeksedag.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.

2

Schil de gember en snijd fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de halve peper fijn.

3

Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipfiletblokjes 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de satésaus toe en verwarm 1 min. mee.

4

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de roerbakgroente met de fijngesneden gember en peper 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst en ketjap toe en bak. 1 min. mee.

5

Meng de rauwkost komkommer met de rijst en verdeel over borden. Serveer met de kip met satésaus.