Kip­spie­sen met sa­té­saus

(14) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 14

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Satéprikkers in water leggen. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Kipfilets in lange dunne repen snijden en in de lengte al zigzaggend aan prikkers rijgen. Kip met 2 el olie bestrijken en bestrooien met zout en peper. In koekenpan rest van olie verhitten en aardappelschijfjes goudbruin bakken. Sperziebonen 5 minuten verwarmen. Sateetjes vlak onder grill leggen en in 5 tot 7 min. gaar en bruin grillen, halverwege keren. Satésaus verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Sateetjes serveren met saus, gebakken aardappelschijfjes en sperziebonen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 08-09

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.