bewaar
Kipspiesen met satésaus
Kipspiesen met satésaus
bewaar

Kipspiesen met satésaus

20 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 schaaltje

kipfilet

5 eetlepels

olijfolie

1 duopak

aardappelschijfjes

1 blik

sperziebonen

½ emmer

kant-en-klare satésaus

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

Aan de slag

Satéprikkers in water leggen. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Kipfilets in lange dunne repen snijden en in de lengte al zigzaggend aan prikkers rijgen. Kip met 2 el olie bestrijken en bestrooien met zout en peper. In koekenpan rest van olie verhitten en aardappelschijfjes goudbruin bakken. Sperziebonen 5 minuten verwarmen. Sateetjes vlak onder grill leggen en in 5 tot 7 min. gaar en bruin grillen, halverwege keren. Satésaus verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Sateetjes serveren met saus, gebakken aardappelschijfjes en sperziebonen.