bewaar
Bumbu rendang Padang van Vanja van der Leeden
Bumbu rendang Padang van Vanja van der Leeden
bewaar

Bumbu rendang Padang van Vanja van der Leeden

De basis voor rendang, Sumatraans gekaramelliseerd rundvlees, in een bumbu: een pasta van verschillende specerijen en andere smaakmakers.

5 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ el

korianderzaad

5

kemirinoten

15

chilipeper

5

rawitt pepers rood & groen

6

sjalotten

10 tenen

knoflook

40 g

verse gemberwortel

50 g

verse laoswortel (galangal)

10 g

verse kurkuma (geelwortel)

1 snufje

zout

Dit heb je nodig

  • vijzel

De basis voor rendang, Sumatraans gekaramelliseerd rundvlees, in een bumbu: een pasta van verschillende specerijen en andere smaakmakers.

Aan de slag

1

Rooster eerst het korianderzaad of specerijenmengsel in een droge koekenpan en wrijf fijn in een komvormige vijzel. Of gebruik een specerijenmolentje. Rooster de kemirinoten in een droge koekenpan. Verwijder de pitjes van de chilipeper en snijd samen met de cabe rawits fijn. Pel en snipper de sjalotten. Pel de knoflook. Voeg dit samen met de overige ingrediënten in stappen toe aan een grote platte vijzel en wrijf tot een pasta.

2

Je kunt alles ook in een blender fijnmalen, eventueel met 2 eetlepels kokos- of zonnebloemolie (per 4 personen).

tip

achtergrondinfoHet fijnmalen van de specerijen, pepers en andere smaakmakers voor de bumbu van rendang doe je in een platte vijzel. Met een hakmolentje of keukenmachine kan het ook, maar met een vijzel behoud je veel meer textuur.

achtergrondinfoZoek op de site op '1195165' voor het recept van de rendang Padang.