Vegan curry met pitabroodjes
Groen, groener, groenst! Deze snelle budgetproof vegan curry met pitabroodjes zet je binnen 15 min. op tafel!
Ingrediënten
4 personen
2 el
arachideolie
175 g
uiensnippers
1½ el
garam masala
1
courgette
2 tenen
knoflook
300 g
extra fijne tuinerwten
½
Zonnatura groentebouillontablet
200 ml
Blue Band koelverse 100% plantaardige kookroom
250 ml
kokend water
8
pitabroodjes
10 g
verse peterselie
Dit heb je nodig
staafmixer
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en garam masala 2 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de courgette in blokjes van ca. 1 cm. Voeg toe aan de hapjespan en pers de tenen knoflook erboven, bak 3 min. mee.
Doe ondertussen de helft van de tuinerwten, het bouillonblokje, ¾ van de plantaardige kookroom en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus.
Voeg de saus samen met de rest van de tuinerwten toe aan het courgettemengsel en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan ca. 5 min. op middelhoog vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Rooster ondertussen de pitabroodjes in de broodrooster. Snijd de peterselie fijn. Garneer de curry met de rest van de kookroom en peterselie. Scheur de pitabroodjes en serveer erbij.
Vegan curry met pitabroodjes
Groen, groener, groenst! Deze snelle budgetproof vegan curry met pitabroodjes zet je binnen 15 min. op tafel!

hoofdgerecht
null personen
495 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en garam masala 2 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de courgette in blokjes van ca. 1 cm. Voeg toe aan de hapjespan en pers de tenen knoflook erboven, bak 3 min. mee.
Doe ondertussen de helft van de tuinerwten, het bouillonblokje, ¾ van de plantaardige kookroom en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus.
Voeg de saus samen met de rest van de tuinerwten toe aan het courgettemengsel en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan ca. 5 min. op middelhoog vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Rooster ondertussen de pitabroodjes in de broodrooster. Snijd de peterselie fijn. Garneer de curry met de rest van de kookroom en peterselie. Scheur de pitabroodjes en serveer erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 el arachideolie
175 g uiensnippers
1½ el garam masala
1 courgette
2 tenen knoflook
300 g extra fijne tuinerwten
½ Zonnatura groentebouillontablet
200 ml Blue Band koelverse 100% plantaardige kookroom
250 ml kokend water
8 pitabroodjes
10 g verse peterselie
Dit heb je nodig
staafmixer