bewaar
Speltbroodje met fenegriekgeitenkaas en granaatappelcompote
Speltbroodje met fenegriekgeitenkaas en granaatappelcompote
bewaar

Speltbroodje met fenegriekgeitenkaas en granaatappelcompote

Met dit speltbroodje met fenegriekgeitenkaas en granaatappelcompote tover je de lente op je bord.

20 min. bereiden
11 min. oventijd
10 min. wachten
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

robuuste speltbroodjes

1

kleine ui

1 el

zonnebloemolie

1 tl

komijnzaad

¼ tl

tafelzout

185 g

verse granaatappelpitjes

1 el

balsamicoazijn

1 el

bruine basterdsuiker

1 el

granaatappelmelasse

3 el

water

4 plakken

Streeckgenoten geitenkaas fenegriek in plakken

50 g

veldsla

Dit heb je nodig

  • bakplaat

Met dit speltbroodje met fenegriekgeitenkaas en granaatappelcompote tover je de lente op je bord.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2

Verdeel de broodjes over een bakplaat. Bak in het midden van de oven 10-12 min. bruin en knapperig. Laat afkoelen. Maak ondertussen de chutney. Snipper de ui.

3

Verwarm de olie in een steelpan en fruit de ui met het komijnzaad en het zout 5 min. op laag vuur onder regelmatig omscheppen. Voeg de granaatappelpitjes, azijn, basterdsuiker, granaatappelmelasse en 3 el water toe.

4

Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 10 min. iets inkoken. Laat 10 min. afkoelen. Halveer de broodjes. Beleg een helft van ieder broodje met een plak geitenkaas en verdeel er wat veldsla over. Schep op elk broodje een royale eetlepel chutney.