bewaar
Speltbol met Brabantse boterhamworst & gekaramelliseerde ui
Speltbol met Brabantse boterhamworst & gekaramelliseerde ui
bewaar

Speltbol met Brabantse boterhamworst & gekaramelliseerde ui

Lunchafspraak? Pak eens uit met dit broodje boterhamworst 2.0.

25 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

15 g

ongezouten roomboter

30 g

bruine basterdsuiker

2 el

witte wijnazijn

3 el

mayonaise

1 el

mierikswortel in pot

4

luxe speltbollen

35 g

veldsla

120 g

Brabantse boterhamworst of Woenselse berliner

Lunchafspraak? Pak eens uit met dit broodje boterhamworst 2.0.

Aan de slag

1

Snijd de ui in ringen. Verhit de boter in een pan en fruit de ui 10 min. op laag vuur. Voeg de suiker en azijn toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat nog 10 min. op laag vuur zachtjes stoven. Laat de uien afkoelen.

2

Meng ondertussen de mayonaise met de mierikswortel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de speltbollen overlangs doormidden en besmeer de onderste helften met de mierikswortelmayonaise. Verdeel achtereenvolgens de veldsla, worst en gekaramelliseerde ui erover. Leg de bovenste helften erop en serveer direct.

algemeenBrabantse boterhamworst en Woenselse berliner zijn alleen verkrijgbaar in Albert Heijn-winkels in Noord-Brabant of via ah.nl. Je kunt beide soorten vervangen door gewone boterhamworst.