Spelt­bol met Bra­bant­se bo­ter­ham­worst & ge­ka­ra­mel­li­seer­de ui

Lunchafspraak? Pak eens uit met dit broodje boterhamworst 2.0.

(1) waardeer
lunch Lunchafspraak? Pak eens uit met dit broodje boterhamworst 2.0. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in ringen. Verhit de boter in een pan en fruit de ui 10 min. op laag vuur. Voeg de suiker en azijn toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat nog 10 min. op laag vuur zachtjes stoven. Laat de uien afkoelen.
  2. Meng ondertussen de mayonaise met de mierikswortel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de speltbollen overlangs doormidden en besmeer de onderste helften met de mierikswortelmayonaise. Verdeel achtereenvolgens de veldsla, worst en gekaramelliseerde ui erover. Leg de bovenste helften erop en serveer direct.

Tip:

Brabantse boterhamworst en Woenselse berliner zijn alleen verkrijgbaar in Albert Heijn-winkels in Noord-Brabant of via ah.nl. Je kunt beide soorten vervangen door gewone boterhamworst.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Speltbol met Brabantse boterhamworst & gekaramelliseerde ui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spelt­bol met Bra­bant­se bo­ter­ham­worst & ge­ka­ra­mel­li­seer­de ui

1
1
  • 2 rode uien
  • 15 g ongezouten boter

Snijd de ui in ringen. Verhit de boter in een pan en fruit de ui 10 min. op laag vuur.

2
2
  • 30 g bruine basterdsuiker
  • 2 el witte wijnazijn

Voeg de suiker en azijn toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat nog 10 min. op laag vuur zachtjes stoven. Laat de uien afkoelen.

3
3
  • 3 el mayonaise
  • 1 el mierikswortel in pot

Meng ondertussen de mayonaise met de mierikswortel en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 4 luxe speltbollen

Snijd de speltbollen overlangs doormidden en besmeer de onderste helften met de mierikswortelmayonaise.

5
5
  • 35 g veldsla
  • 120 g Brabantse boterhamworst of Woenselse berliner

Verdeel achter eenvolgens de veldsla, worst en gekaramelliseerde ui erover. Leg de bovenste helften erop en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.