bewaar
Kabeljauw met groene asperges en vadouvansaus
Kabeljauw met groene asperges en vadouvansaus
bewaar

Kabeljauw met groene asperges en vadouvansaus

Deze kabeljauw bak je in een pakketje, zo trekken de smaken het lekkerst in.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

700 g

groene asperges

1½ el

Euroma Original spices by Jonnie Boer Vadouvan

1 el

traditionele olijfolie

4

verse kabeljauwhaasjes

250 g

cherrytomaten aan de tak

2

sjalotten

30 g

ongezouten roomboter

190 ml

gevogeltefond

200 ml

verse slagroom

100 g

zeekraal

Dit heb je nodig

  • bakpapier (30 x 30 cm)

Deze kabeljauw bak je in een pakketje, zo trekken de smaken het lekkerst in.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Meng 1/3 van de vadouvan, de olie en eventueel zout en bestrijk de vis rondom met het mengsel. Neem het bakpapier. Verdeel hierover in het midden de asperges, leg de vis erop en vouw het bakpapier losjes, maar stevig dicht tot pakketjes (en papillotte).

2

Leg de tomaatjes aan de tak in een ovenschaal en verdeel samen met de pakketjes over een bakplaat. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

3

Maak ondertussen de saus. Snipper de sjalot. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalot en de rest van de vadouvan 5 min. op laag vuur. Voeg de fond en slagroom toe, breng op hoog vuur aan de kook en laat in 10 min. tot de helft inkoken. Roer regelmatig. Maak ondertussen de zeekraal schoon: verwijder de onderste stugge en houtige delen, doe in een vergiet en schenk er kokend water over.

4

Vouw de pakketjes voorzichtig open en verdeel de groente en vis over borden. Verdeel de saus, zeekraal en tomaatjes aan de tak erover.

tip

serveertipLekker met aardappelpuree.