bewaar
Gebakken kabeljauw met bloemkoolpuree
Gebakken kabeljauw met bloemkoolpuree
bewaar

Gebakken kabeljauw met bloemkoolpuree

Dit smaakvolle, gezonde maaltje bevat lekker veel groente.

30 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

iets kruimige aardappel

800 g

koelvers bloemkoolroosje

3 el

olijfolie extra vergine

1

citroen

1

courgette

2 tenen

knoflook

2 el

milde olijfolie

4 stuks

verse kabeljauwhaas

2 tl

gedroogde tijm

250 g

cherrytomaten aan de tak

Dit smaakvolle, gezonde maaltje bevat lekker veel groente.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook samen met de bloemkoolroosjes in ca. 20 min. beetgaar. Giet af en stamp met de olijfolie extra vergine tot een smeuïge puree. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven. Breng op smaak met peper.

2

Halveer ondertussen de courgette in de lengte en snijd in stukken van ca. 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit helft van de milde olijfolie in een koekenpan en bak de courgette, knoflook en peper 10 min. op middelhoog vuur.

3

Bestrooi de kabeljauw met de tijm, peper en eventueel zout. Verhit de rest van de milde olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauw in 7 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Leg de tomaten aan de tak tussen de vis en bak mee.

4

Schep de puree in diepe borden en verdeel de courgette, kabeljauw en tomaatjes erover. Lekker met een schijfje citroen.