But­ter chic­ken

Boterzacht, deze kruidige en romige kip.

(8) waardeer
indiaas bijgerecht Boterzacht, deze kruidige en romige kip. 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipdijfilets in stukken van 3-4 cm en meng met de yoghurt in een kom. Rasp de gember en knoflook met een fijne rasp en meng met de garam masala, chilipoeder, gerookte-paprikapoeder en het zout. Meng de helft van dit specerijenmengsel door de kip. Dek af en laat ca. 30 min. marineren.
  2. Snijd ondertussen de uien in stukken. Verhit de boter in een grote hapjespan en fruit de uien 3 min. Voeg de rest van het specerijenmengsel toe en bak nog 2 min mee. Snijd ondertussen de tomaten grof, voeg samen met de tomatenpuree, 100 ml van de slagroom (per 4 personen) en het water toe. Kook met de deksel op de pan 15 min. op middelhoog vuur.
  3. Haal het tomatencurry van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Zet de pan met deksel terug op laag vuur.
  4. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Haal ondertussen de kip uit de koelkast en meng olie erdoor. Gril de kip in delen op hoog vuur in ca. 5 min. rondom bruin. De kip gaart straks verder in de saus. Voeg de gegrilde kip, het eventuele bakvet en de suiker toe aan de gepureerde saus en kook nog 5 min. op laag vuur mee.
  5. Snijd ondertussen de koriander fijn. Besprenkel vlak voor het serveren met rest van de slagroom en bestrooi met de koriander.

bereidingstip:

Je kunt de saus extra glad maken door het door een zeef te halen.

combinatietip:

Lekker met mangochutney, rijst of naan (het recept is dan niet meer glutenvrij).

Advertentie

Tags
Ook te zien in
augustus 2020

Butter chicken

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

But­ter chic­ken

1
1
  • 700 g kipdijfilet
  • 50 g Griekse yoghurt 10%

Snijd de kipdijfilets in stukken van 3-4 cm en meng met de yoghurt in een kom.

2
2
  • 40 g verse gember
  • 5 tenen knoflook
  • 3 el garam masala
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • 1 tl zout

Rasp de gember en knoflook met een fijne rasp en meng met de garam masala, chilipoeder, gerookte-paprikapoeder en het zout.

3
3

Meng de helft van dit specerijenmengsel door de kip. Dek af en laat ca. 30 min. marineren.

4
4
  • 2 middelgrote uien

Snijd ondertussen de uien in stukken.

5
5
  • 30 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een grote hapjespan en fruit de uien 3 min.

6
6

Voeg de rest van het specerijenmengsel toe en bak nog 2 min mee.

7
7
  • 5 Nederlandse trostomaten
  • 50 g tomatenpuree
  • 100 ml verse slagroom
  • 100 ml water

Snijd ondertussen de tomaten grof, voeg samen met de tomatenpuree, de slagroom en het water toe.

8
8

Kook met de deksel op de pan 15 min. op middelhoog vuur.

9
9

Haal het tomatencurry van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Zet de pan met deksel terug op laag vuur.

10
10
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Haal ondertussen de kip uit de koelkast en meng olie erdoor.

11
11

Gril de kip in delen op hoog vuur in ca. 5 min. rondom bruin. De kip gaart straks verder in de saus.

12
12
  • 1 el kristalsuiker

Voeg de gegrilde kip, het eventuele bakvet en de suiker toe aan de gepureerde saus en kook nog 5 min. op laag vuur mee.

13
13
  • 7½ g verse koriander

Snijd ondertussen de koriander fijn.

14
14
  • 25 ml verse slagroom

Besprenkel vlak voor het serveren met rest van de slagroom en bestrooi met de koriander.

bereidingstip:

Je kunt de saus extra glad maken door het door een zeef te halen.

combinatietip:

Lekker met mangochutney, rijst of naan (het recept is dan niet meer glutenvrij).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.