bewaar
Butter chicken
Butter chicken
bewaar

Butter chicken

Boterzacht, deze kruidige en romige kip.

1 uur bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

kipdijfilet

50 g

Griekse yoghurt 10%

40 g

verse gember

5 tenen

knoflook

3 el

garam masala

½ tl

chilipoeder

1 tl

gerookte-paprikapoeder

1 tl

zout

2

middelgrote uien

30 g

ongezouten roomboter

5

Nederlandse trostomaten

50 g

tomatenpuree

125 ml

verse slagroom

100 ml

water

2 el

zonnebloemolie

1 el

kristalsuiker

7½ g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • grillpan

Boterzacht, deze kruidige en romige kip.

Aan de slag

1

Snijd de kipdijfilets in stukken van 3-4 cm en meng met de yoghurt in een kom. Rasp de gember en knoflook met een fijne rasp en meng met de garam masala, chilipoeder, gerookte-paprikapoeder en het zout. Meng de helft van dit specerijenmengsel door de kip. Dek af en laat ca. 30 min. marineren.

2

Snijd ondertussen de uien in stukken. Verhit de boter in een grote hapjespan en fruit de uien 3 min. Voeg de rest van het specerijenmengsel toe en bak nog 2 min mee. Snijd ondertussen de tomaten grof, voeg samen met de tomatenpuree, 100 ml van de slagroom (per 4 personen) en het water toe. Kook met de deksel op de pan 15 min. op middelhoog vuur.

3

Haal het tomatencurry van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Zet de pan met deksel terug op laag vuur.

4

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Haal ondertussen de kip uit de koelkast en meng olie erdoor. Gril de kip in delen op hoog vuur in ca. 5 min. rondom bruin. De kip gaart straks verder in de saus. Voeg de gegrilde kip, het eventuele bakvet en de suiker toe aan de gepureerde saus en kook nog 5 min. op laag vuur mee.

5

Snijd ondertussen de koriander fijn. Besprenkel vlak voor het serveren met rest van de slagroom en bestrooi met de koriander.

tip

bereidingstipJe kunt de saus extra glad maken door het door een zeef te halen.

combinatietipLekker met mangochutney, rijst of naan (het recept is dan niet meer glutenvrij).