Kik­ker­erw­ten­cur­ry

Kikkererwtencurry = comfort food.

(8) waardeer
indiaas bijgerecht Kikkererwtencurry = comfort food. 8 personen
5 8

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.
  2. Verhit de olie in een braad- of hapjespan en bak de ui, knoflook, gember, curry madras, peper en zout 10 min. op matig vuur glazig en heerlijk geurend. Roer regelmatig. Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Voeg aan het kruidenmengsel in de hapjespan toe en bak 5 min. op hoog vuur mee. Roer regelmatig.
  3. Voeg de yoghurt en het water toe, verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstip:

Lekker met quinoa, zoek op de site naar 1194248 voor het recept. Ook lekker in een wrap, zoek op de site naar 1194249 voor het recept.

bewaartip:

Je kunt de curry 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Of vries het in. Dan is het ca. 3 maanden te bewaren.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 31 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Kikkererwtencurry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kik­ker­erw­ten­cur­ry

1
1
  • 6 middelgrote uien
  • 6 tenen knoflook
  • 100 g verse gember

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.

2
2
  • 5 el arachideolie
  • 4 el curry madras

Verhit de olie in een braad- of hapjespan en bak de ui, knoflook, gember, curry madras, peper en zout 10 min. op matig vuur glazig en heerlijk geurend. Roer regelmatig.

3
3
  • 1.6 kg kikkererwten in blik

Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

4
4

Voeg aan het kruidenmengsel in de hapjespan toe en bak 5 min. op hoog vuur mee. Roer regelmatig.

5
5
  • 500 g Griekse yoghurt 10%
  • 150 ml heet water
  • 2 groentebouillontabletten

Voeg de yoghurt en het water toe, verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng aan de kook.

6
6

Laat 5 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstip:

Lekker met quinoa, zoek op de site naar 1194248 voor het recept. Ook lekker in een wrap, zoek op de site naar 1194249 voor het recept.

bewaartip:

Je kunt de curry 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Of vries het in. Dan is het ca. 3 maanden te bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.