Ingrediënten
8 personen
6
middelgrote uien
6 tenen
knoflook
100 g
verse gember
5 el
arachideolie
4 el
curry madras
1.6 kg
kikkererwten in blik
500 g
Griekse yoghurt 10%
150 ml
heet water
2
groentebouillontabletten
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.
Verhit de olie in een braad- of hapjespan en bak de ui, knoflook, gember, curry madras, peper en zout 10 min. op matig vuur glazig en heerlijk geurend. Roer regelmatig. Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Voeg aan het kruidenmengsel in de hapjespan toe en bak 5 min. op hoog vuur mee. Roer regelmatig.
Voeg de yoghurt en het water toe, verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kikkererwtencurry
Kikkererwtencurry = comfort food.

bijgerecht
null personen
375 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.
Verhit de olie in een braad- of hapjespan en bak de ui, knoflook, gember, curry madras, peper en zout 10 min. op matig vuur glazig en heerlijk geurend. Roer regelmatig. Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Voeg aan het kruidenmengsel in de hapjespan toe en bak 5 min. op hoog vuur mee. Roer regelmatig.
Voeg de yoghurt en het water toe, verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
bereidingstip:Lekker met quinoa, zoek op de site naar 1194248 voor het recept. Ook lekker in een wrap, zoek op de site naar 1194249 voor het recept.
bewaartip:Je kunt de curry 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Of vries het in. Dan is het ca. 3 maanden te bewaren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)6 middelgrote uien
6 tenen knoflook
100 g verse gember
5 el arachideolie
4 el curry madras
1½ kg kikkererwten in blik
500 g Griekse yoghurt 10%
150 ml heet water
2 groentebouillontabletten