bewaar
Meloensalade met rauwe ham, munt en geroosterd brood
Meloensalade met rauwe ham, munt en geroosterd brood
bewaar

Meloensalade met rauwe ham, munt en geroosterd brood

Deze meloensalade is helemaal zomer-proof!

10 min. bereiden
10 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

stokbrood

4 el

traditionele olijfolie

1

cantaloupemeloen

300 g

snoeptomatenmix

90 g

prosciutto crudo

125 g

buffelmozzarella

5 g

verse munt

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Deze meloensalade is helemaal zomer-proof!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het brood in de lengte in dunne plakken. Besprenkel met de helft van de olie, leg op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ca. 10 min. in het midden van de oven knapperig. Draai halverwege om, zodat de plakken brood gelijkmatig bruin worden.

2

Halveer de meloen. Verwijder de pitten door ze er met een lepel uit te scheppen. Snijd de helften in 4 parten en schil de parten met een klein mes. Snijd de parten in blokjes van 3 cm. Halveer de tomaatjes.

3

Schep de meloen en tomaatjes op een platte schaal. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Scheur de ham in iets kleinere stukken en verdeel over de meloen. Scheur de mozzarella in grove stukken en leg op de salade. Hak de munt fijn. Bestrooi de salade met de munt en besprenkel met de rest van de olie. Leg de plakken geroosterd brood ernaast.

tip

variatietipOok lekker met ciabatta.

bereidingstipJe kunt de salade 2 uur van tevoren maken. Meng de munt met de meloen, tomaatjes en mozzarella, maar houd het brood en de ham apart. Voeg de ham vlak voor het eten pas toe.