bewaar
Krieltjessalade met komkommer en milde jalapeñopesto
Krieltjessalade met komkommer en milde jalapeñopesto
bewaar

Krieltjessalade met komkommer en milde jalapeñopesto

Deze zomerse aardappelsalade met krieltjes en komkommer is perfect voor bij de barbecue.

15 min. bereiden
10 min. wachten
licht pittig
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

krieltjes met schil

1

komkommer

1

rode ui

1 el

jalapeñoplakjes in pot

15 g

verse koriander

150 g

feta

2 el

milde olijfolie

300 g

mais in blik

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hakmolen

Deze zomerse aardappelsalade met krieltjes en komkommer is perfect voor bij de barbecue.

Aan de slag

1

Kook de krieltjes in water in 12 min. gaar. Snijd de komkommer in blokjes van een ½ cm. Halveer de rode ui en snijd in flinterdunne plakken. Leg de plakjes ui in 2 el van het jalapeñovocht (per 4 personen) uit het potje. Schep na 5 min. even om, zodat alle plakjes ui marineren.

2

Maal de plakjes jalapeñopeper in de keukenmachine met 1 el van het jalapeñovocht (per 4 personen), de koriander, feta en olie tot een grove pasta. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

3

Giet de krieltjes af en laat afkoelen tot lauwwarm. Giet de rode ui af. Giet de mais af. Meng de krieltjes, komkommer, ui en mais in een grote schaal. Schep de dressing erdoor. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

bewaartipJe kunt deze salade van tevoren maken. In een goed afgesloten bak kun je hem 2-3 dagen bewaren in de koelkast. Laat op kamertemperatuur komen voordat je hem serveert.