bewaar
Krieltjessalade met rivierkreeftjes & romige bieslookmayo
Krieltjessalade met rivierkreeftjes & romige bieslookmayo
bewaar

Krieltjessalade met rivierkreeftjes & romige bieslookmayo

Aardappelsalade die in nog geen halfuur op tafel staat

25 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

2 personen

500 g

krieltjes met schil

½ bos

radijs

½

citroen

5 g

verse bieslook

2 el

Heinz [Seriously] Good mayonaise

1

courgette

½ el

milde olijfolie

100 g

verse rivierkreeftjes

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aardappelsalade die in nog geen halfuur op tafel staat

Aan de slag

1

Halveer de ongeschilde krieltjes en kook ze in 12 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.

2

Snijd ondertussen de radijs in plakjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de bieslook fijn en meng met een ½ el citroensap (per 4 personen) en de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Doe ze in een kom, schep om met de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit de grillpan zonder olie en boter en gril de courgettelinten in delen 3 min. Keer halverwege.

4

Meng de courgettelinten voorzichtig met de krieltjes en radijsplakjes. Verdeel over een schaal en verdeel de rivierkreeftjes over de salade. Besprenkel met de bieslook mayonaise.