Mangosorbet met citroen-kokoscrunch
Uit je bol met deze mangoijsjes! Binnen no-time staat dit ultieme toetje op tafel

Advertentie
Ingrediënten
- 500 ml mango sorbetijs
- 1 citroen
- 50 g kokossnippers
- 4 roomboter citroenkoekjes
- 175 g verse zongerijpte mangostukjes
- 300 g koelverse yochurt kokos ongezoet
Keukenspullen
- 4 ijscoupes
Advertentie
Bereiden
- Haal het mango-ijs 10 min. van tevoren uit de vriezer, zodat het makkelijker te scheppen is. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de kokossnippers in 2 min. op laag vuur goudbruin. Hak de geroosterde kokossnippers fijn. Snijd de citroenkoekjes in stukjes van ca. een ½ cm. Snijd de mangostukjes in blokjes van een ½ cm.
- Schep in elke coupe 2 el yochurt kokos naturel. Verdeel de mangostukjes erover en schep het mango-ijs in bollen erop. Verdeel de rest van de yochurt kokos naturel erover. Bestrooi met de kokossnippers, het citroenrasp en de citroenkoekjes.
serveertip:
Voor een pittig effect doop je de randen van de ijscoupes in wat citroensap en vervolgens in gedroogde chilivlokken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 365 kcal
- eiwit 3 g
-
koolhydraten 34 g
waarvan suikers 28 g -
vet 23 g
waarvan verzadigd 20 g - natrium 40 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Mangosorbet met citroen-kokoscrunch
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mangosorbet met citroen-kokoscrunch
- 500 ml mango sorbetijs
Haal het mango-ijs 10 min. van tevoren uit de vriezer, zodat het makkelijker te scheppen is.
- 1 citroen
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
- 50 g kokossnippers
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de kokossnippers in 2 min. op laag vuur goudbruin.
- 4 roomboter citroenkoekjes
- 175 g verse zongerijpte mangostukjes
Hak de geroosterde kokossnippers fijn. Snijd de citroenkoekjes in stukjes van ca. een ½ cm. Snijd de mangostukjes in blokjes van een ½ cm.
- 300 g koelverse yochurt kokos ongezoet
Schep in elke coupe 2 el yochurt kokos naturel. Verdeel de mangostukjes erover en schep het mango-ijs in bollen erop. Verdeel de rest van de yochurt kokos naturel erover.
Bestrooi met de kokossnippers, het citroenrasp en de citroenkoekjes.
serveertip:
Voor een pittig effect doop je de randen van de ijscoupes in wat citroensap en vervolgens in gedroogde chilivlokken.