bewaar
Lauwwarme soba noedels met sugarsnaps, paprika & zalm
Lauwwarme soba noedels met sugarsnaps, paprika & zalm
bewaar

Lauwwarme soba noedels met sugarsnaps, paprika & zalm

Noedels met een nootachtig smaakje.

15 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

270 g

sobanoedels

200 g

sugarsnaps

2

puntpaprika's

15 g

verse koriander

2 el

sojasaus

1 el

sushiazijn

½ el

sesamolie

½ el

gembersiroop

200 g

sojabonen

250 g

warmgerookte zalmfilet

Noedels met een nootachtig smaakje.

Aan de slag

1

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water.

2

Snijd ondertussen de sugarsnaps in schuine stukken van 2 cm en kook 2 min. Giet af en spoel onder koud stromend water.

3

Halveer de paprika’s, verwijder de steeltjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne halve ringen. Snijd de koriander fijn. Klop de sojasaus met de sushiazijn, sesamolie en gembersiroop tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Meng de noedels met de sugarsnaps, paprika, sojabonen, dressing en ⅔ van de koriander. Verdeel over een schaal en verdeel de gerookte zalm in stukken erover. Bestrooi met de rest van de koriander.

serveertipLekker met geroosterd (zwart) sesamzaad.