bewaar
Groentepizza met bloemkoolpizzabodem
Groentepizza met bloemkoolpizzabodem
bewaar

Groentepizza met bloemkoolpizzabodem

Geen pizza zonder knapperige bodem. En je maakt 'm van bloemkool!

10 min. bereiden
15 min. oventijd
redelijk pittig
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

bloemkoolpizzabodems

180 g

spicy tomato pizzasaus in potje

750 g

diepvries gegrilde groenten

250 g

mozzarella

50 g

kappertjes in pot

75 g

rucola slamelange

2 el

extra vierge olijfolie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Geen pizza zonder knapperige bodem. En je maakt 'm van bloemkool!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de pizzabodems op 2 met bakpapier beklede bakplaten of ovenroosters ca. 4 min. onder elkaar in de oven. Wissel de pizzabodems halverwege van positie, zodat alle bodems gelijkmatig garen. Haal de pizzabodems uit de oven en laat de oven aan staan.

2

Bestrijk de pizzabodems met de pizzasaus. Verdeel de bevroren gegrilde groenten over de pizzabodems. Snijd de bollen mozzarella in plakjes en verdeel erover. Bestrooi met de kappertjes.

3

Bak de pizza’s onder elkaar 10-12 min. in de oven. Wissel de pizza’s halverwege om, zodat de toppings gelijkmatig garen. Meng de slamelange met de olijfolie. Beleg elke pizza met ¼ van de sla. Bestrooi met peper en eventueel zout. Snijd de pizza’s in punten en serveer.