bewaar
Tofu roerbak met broccoli, champignons & sojasaus
Tofu roerbak met broccoli, champignons & sojasaus
bewaar

Tofu roerbak met broccoli, champignons & sojasaus

De smaakmaker in dit vegetarische wokgerecht? Glutenvrije sojasaus!

20 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

400 g

broccoli

250 g

kastanjechampignon

4 cm

gember

1 teen

knoflook

2 el

zonnebloemolie

2½ el

glutenvrije sojasaus

360 g

tofu rulstukjes naturel

200 g

verse spinazie

De smaakmaker in dit vegetarische wokgerecht? Glutenvrije sojasaus!

Aan de slag

1

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Snijd de champignons in kwarten. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.

2

Verhit de olie in de wok of hapjespan en bak de broccoli, champignons, gember, knoflook en de sojasaus 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg halverwege de rulstukjes (tofu) toe en bak mee. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken.

3

Verdeel de rijst over diepe kommen en schep de roerbak en spinazie erop.

tip

variatietipLiever een versie met kip? Snijd 300 g (biologische) kipfilet in dunne reepjes en bak met de groente vanaf het begin mee.

serveertipLekker met extra sojasaus.

algemeenWist je dat je dit recept volledig kan maken met biologische ingrediënten?