Tofu roer­bak met broc­co­li, cham­pig­nons & so­ja­saus

De smaakmaker in dit vegetarische wokgerecht? Glutenvrije sojasaus!

(4) waardeer
aziatisch hoofdgerecht De smaakmaker in dit vegetarische wokgerecht? Glutenvrije sojasaus! 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Snijd de champignons in kwarten. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in de wok of hapjespan en bak de broccoli, champignons, gember, knoflook en de sojasaus 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg halverwege de rulstukjes (tofu) toe en bak mee. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken.
  3. Verdeel de rijst over diepe kommen en schep de roerbak en spinazie erop.

variatietip:

Liever een versie met kip? Snijd 300 g (biologische) kipfilet in dunne reepjes en bak met de groente vanaf het begin mee.

Tip:

Wist je dat je dit recept volledig kan maken met biologische ingrediënten?

serveertip:

Lekker met extra sojasaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 64 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 23-24

Tofu roerbak met broccoli, champignons & sojasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tofu roer­bak met broc­co­li, cham­pig­nons & so­ja­saus

1
1
  • 300 g basmatirijst

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.

2
2
  • 400 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes.

3
3
  • 250 g kastanjechampignons
  • 4 cm gember
  • 1 teen knoflook

Snijd de champignons in kwarten. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2½ el glutenvrije sojasaus

Verhit de olie in de wok of hapjespan en bak de broccoli, champignons, gember, knoflook en de sojasaus 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

5
5
  • 360 g tofu rulstukjes naturel
  • 200 g verse spinazie

Voeg halverwege de rulstukjes (tofu) toe en bak mee. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken.

6
6

Verdeel de rijst over diepe kommen en schep de roerbak en spinazie erop.

variatietip:

Liever een versie met kip? Snijd 300 g (biologische) kipfilet in dunne reepjes en bak met de groente vanaf het begin mee.

serveertip:

Lekker met extra sojasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.