bewaar
Groenteomelet met sojasaus, champignons & chili-mayosaus
Groenteomelet met sojasaus, champignons & chili-mayosaus
bewaar

Groenteomelet met sojasaus, champignons & chili-mayosaus

Een eitje, deze Aziatische groenteomelet. En ook nog eens 100% budgetproof.

20 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 g

verse gember

8

witte scharreleieren

2 el

glutenvrije sojasaus

2 el

zonnebloemolie

450 g

nasigroente

125 g

taugé

400 g

kastanjechampignon

1 teen

knoflook

2 el

zoete chilisaus

2 el

mayonaise

½ el

water

Een eitje, deze Aziatische groenteomelet. En ook nog eens 100% budgetproof.

Aan de slag

1

Schil de gember en snijd fijn. Klop de eieren los met ¾ van de sojasaus, peper en eventueel zout.

2

Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de gember en nasi-groente 2 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur laag, voeg de taugé toe en schep om. Schenk het eimengsel erover en laat met de deksel op de pan in 15 min. op laag vuur gaar worden. Neem de deksel de laatste 2 min. van de pan.

3

Snijd ondertussen de champignons in kwarten en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook, champignons en de rest van de sojasaus 6 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper.

4

Neem de omelet uit de pan en schep de champignons met een schuimspaan erover. Meng de chilisaus met de mayonaise en het water en sprenkel over de omelet. Snijd in stukken en serveer.