bewaar
Kofte met yoghurtsaus
Kofte met yoghurtsaus
bewaar

Kofte met yoghurtsaus

Heerlijk om te delen, deze kruidige gehaktballetjes.

25 min. bereiden
2 uur wachten
pittig
2waarderingen

Ingrediënten

15 porties

4 tenen

knoflook

2 tl

venkelzaad

2 tl

gemalen komijnzaad

1 tl

gemalen korianderzaad

1 el

paprikapoeder

½ tl

gemalen kaneel

3 el

milde harissa

1 el

milde olijfolie

½ tl

zout

450 g

halal rundergehakt

½

citroen

150 g

Turkse yoghurt

50 g

wit sesamzaad

7½ g

verse koriander

1 tl

sumak

Heerlijk om te delen, deze kruidige gehaktballetjes.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook heel fijn. Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur en rooster het venkelzaad, de komijn, gemalen koriander, paprikapoeder 2 min. totdat het geurt. Meng ¾ van de knoflook in een kom met de geroosterde specerijen, de kaneel, ⅔ van de harissa, de olie, het zout en (versgemalen) peper. Schep het gehakt in een kom en meng goed met de specerijen. Zet het mengsel minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast om de smaken goed te laten intrekken.

2

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de rest van de knoflook met het citroenrasp, de rest van de harissa en de yoghurt tot een gladde saus.

3

Verhit de grote koekenpan zonder boter of olie en bak een klein bolletje van het gehakt totdat het gaar is en proef of de smaak goed is. Voeg eventueel meer peper en zout toe. Rol met natte handen 15 balletjes van het gehaktmengsel, rol ze door het sesamzaad en bak in 12-15 min. goudbruin en gaar, keer regelmatig. Snijd ondertussen de koriander fijn. Bestrooi de köfte met de koriander en sumak en serveer met de yoghurtsaus.