Kuku sabzi van Mounir Toub
Kuku sabzi van Mounir Toub
bewaar
bewaar

Kuku sabzi van Mounir Toub

Kuku sabzi ziet er prachtig uit met al die kruiden en dat groen. Het is de Perzische variant van de tortilla.

20 min. bereiden
15 min. wachten
19waarderingen

Aan de slag

1

Rooster de walnoten, laat afkoelen en hak fijn. Snijd de verse kruiden fijn (verwijder 2 cm van de hardere onderkant van de steeltjes, die gebruik je niet, en snijd de rest van de steeltjes zo fijn mogelijk). Bewaar wat hele blaadjes voor de garnering. Snijd de bosui in ringen. Doe de bevroren tuinerwten in een vergiet en spoel ze onder koud stromend water.

2

Doe de eieren in een kom en klop ze los met het komijnzaad, de kaneel, zwarte peper en eventueel zout. Voeg de gehakte walnoten, gesneden kruiden, bosui, tuinerwten, yoghurt en cranberry’s toe en meng goed.

3

Verhit de olie in een koekenpan en schenk het eimengsel in de pan. Doe de deksel op de pan en laat de kuku sabzi in 15 min. stollen.

4

Serveer de kuku sabzi met extra Turkse yoghurt en garneer met de sumak en achtergehouden kruidenblaadjes.

bereidingstipJe kunt dit gerecht ook in de oven maken. Bak het in een vuurvaste pan of quichevorm in 35-40 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C.
achtergrondinfo#bordjevoorjeburen, Allerhande 2 2023, Mounir: "Is er eten over? We verpakken de restjes en geven het dan mee aan onze gasten.’ Ook de buurman profiteert van de kookkunsten van Mounir en zijn vrouw. Hij woont alleen, dus als wij bijvoorbeeld aan het barbecueën zijn en hij ook in de tuin zit, dan is een bordje snel gebracht." Kijk voor meer info bij Bordje voor je buren.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kuku sabzi van Mounir Toub

Kuku sabzi ziet er prachtig uit met al die kruiden en dat groen. Het is de Perzische variant van de tortilla.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig