Broc­co­li­rijst

Met zelfgemaakte broccolirijst kom je makkelijk aan je dagelijkse portie groente!

(0) waardeer
bijgerecht Met zelfgemaakte broccolirijst kom je makkelijk aan je dagelijkse portie groente! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp of keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de broccoli en dep goed droog. Rasp de broccoli, of maal tot rijst in de keukenmachine:
  2. Raspen: Rasp de broccoli op de fijne rasp van de blokrasp tot rijst. Blijf raspen tot je de stronk overhoudt. Schil de stronk met een dunschiller en rasp ook de stronk tot rijst.
  3. Keukenmachine: Schil de stronk van de broccoli. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in grove stukken. Doe (in delen) in de keukenmachine en maal pulserend tot rijst.

bereidingstip:

Bakken: Verhit 1 el olie in een hapjespan of wok op hoog vuur. Voeg de broccolirijst toe en roerbak 4 min. Breng op smaak met peper en zout.

bereidingstip:

Koken: Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de broccolirijst 2 min. Giet af en breng op smaak met peper.

bereidingstip:

Magnetron: Doe de broccolirijst in een ruime magnetronbestendige schaal. Verwarm 3 min. op vol vermogen, schep om en verwarm nog 3 min. tot beetgaar. Breng direct op smaak met peper en zout. De warme bloemkoolrijst neemt de smaken goed op.

bereidingstip:

Gebruik je de broccolirijst als basis voor deeggerechten zoals een bloemkoolpizza? Dan wil je zo min mogelijk vocht in je broccolirijst zodat je deeg niet te nat wordt en stevig blijft. Doe de gegaarde en afgekoelde broccoli in een schone theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht eruit.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 40 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 1 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
April 2020

Broccolirijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li­rijst

1
1
  • 600 g broccoli

Was de broccoli en dep goed droog. Rasp de broccoli, of maal tot rijst in de keukenmachine:

2
2

Raspen: Rasp de broccoli op de fijne rasp van de blokrasp tot rijst. Blijf raspen tot je de stronk overhoudt.

3
3

Schil de stronk met een dunschiller en rasp ook de stronk tot rijst.

4
4

Keukenmachine: Schil de stronk van de broccoli. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in grove stukken.

5
5

Doe (in delen) in de keukenmachine en maal pulserend tot rijst.

bereidingstip:

Bakken: Verhit 1 el olie in een hapjespan of wok op hoog vuur. Voeg de broccolirijst toe en roerbak 4 min. Breng op smaak met peper en zout.

bereidingstip:

Koken: Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de broccolirijst 2 min. Giet af en breng op smaak met peper.

bereidingstip:

Magnetron: Doe de broccolirijst in een ruime magnetronbestendige schaal. Verwarm 3 min. op vol vermogen, schep om en verwarm nog 3 min. tot beetgaar. Breng direct op smaak met peper en zout. De warme bloemkoolrijst neemt de smaken goed op.

bereidingstip:

Gebruik je de broccolirijst als basis voor deeggerechten zoals een bloemkoolpizza? Dan wil je zo min mogelijk vocht in je broccolirijst zodat je deeg niet te nat wordt en stevig blijft. Doe de gegaarde en afgekoelde broccoli in een schone theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht eruit.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.