Bloem­kool­rijst

Met zelfgemaakte bloemkoolrijst kom je makkelijk aan je dagelijkse portie groente!

(1) waardeer
bijgerecht Met zelfgemaakte bloemkoolrijst kom je makkelijk aan je dagelijkse portie groente! 4 personen
1 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp of keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de bladeren van de bloemkool. Was de bloemkool en dep goed droog. Rasp de bloemkool, of maal tot rijst in de keukenmachine:
  2. Raspen: rasp de kool op de fijne rasp tot rijst, tot je de stronk overhoudt. Schil de stronk met een dunschiller en rasp ook de stronk tot rijst.
  3. Keukenmachine: schil de stronk en snijd in stukken. Snijd de bloemkool in roosjes. Doe (in delen) in de keukenmachine en maal pulserend tot rijst.

bereidingstip:

Magnetron: Doe de bloemkoolrijst in een ruime magnetronbestendige schaal. Verwarm 2 min. op vol vermogen, schep om en verwarm nog 2 min. tot beetgaar. Breng direct op smaak met peper en zout; de warme bloemkoolrijst neemt de smaken goed op.

bereidingstip:

Bakken: Verhit 1 el olie in een hapjespan of wok op hoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak 3 min. Breng op smaak met peper en zout.

bereidingstip:

Koken: Breng water aan de kook (in een waterkoker). Doe de bloemkoolrijst in een vergiet of zeef en schenk er langzaam het kokende water over. Breng op smaak met peper en zout.

bereidingstip:

Gebruik je de bloemkoolrijst als basis voor deeggerechten zoals een bloemkoolpizza? Dan wil je zo min mogelijk vocht in je bloemkoolrijst, zodat je deeg niet te nat wordt en stevig blijft. Doe de gegaarde en afgekoelde bloemkoolrijst in een schone theedoek en knijp zo veel mogelijk vocht eruit.

combinatietip:

Breng de bloemkoolrijst op smaak met gedroogde of verse kruiden, (olijf)olie, peper en zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 40 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 5 g
    waarvan suikers 4 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
April 2020

Bloemkoolrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­rijst

1
1
  • 700 g bloemkool

Verwijder de bladeren van de bloemkool. Was de bloemkool en dep goed droog.

2
2

Rasp de bloemkool, of maal tot rijst in de keukenmachine:

3
3

Raspen: rasp de kool op de fijne rasp tot rijst, tot je de stronk overhoudt. Schil de stronk met een dunschiller en rasp ook de stronk tot rijst.

4
4

Keukenmachine: schil de stronk en snijd in stukken. Snijd de bloemkool in roosjes. Doe (in delen) in de keukenmachine en maal pulserend tot rijst.

bereidingstip:

Magnetron: Doe de bloemkoolrijst in een ruime magnetronbestendige schaal. Verwarm 2 min. op vol vermogen, schep om en verwarm nog 2 min. tot beetgaar. Breng direct op smaak met peper en zout; de warme bloemkoolrijst neemt de smaken goed op.

bereidingstip:

Bakken: Verhit 1 el olie in een hapjespan of wok op hoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak 3 min. Breng op smaak met peper en zout.

bereidingstip:

Koken: Breng water aan de kook (in een waterkoker). Doe de bloemkoolrijst in een vergiet of zeef en schenk er langzaam het kokende water over. Breng op smaak met peper en zout.

bereidingstip:

Gebruik je de bloemkoolrijst als basis voor deeggerechten zoals een bloemkoolpizza? Dan wil je zo min mogelijk vocht in je bloemkoolrijst, zodat je deeg niet te nat wordt en stevig blijft. Doe de gegaarde en afgekoelde bloemkoolrijst in een schone theedoek en knijp zo veel mogelijk vocht eruit.

combinatietip:

Breng de bloemkoolrijst op smaak met gedroogde of verse kruiden, (olijf)olie, peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.