bewaar
Pikante hummusbowl met aardappel en olijven
Pikante hummusbowl met aardappel en olijven
bewaar

Pikante hummusbowl met aardappel en olijven

Kom vol zon: deze fijne hummusbowl met aardappel en olijven staat binnen 15 minuten op tafel.

15 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

citroen

1 el

milde olijfolie

450 g

bakaardappeltjes

1 el

baharat

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

400 g

pikante hummus

165 g

verse groene olijven met witte kaas

Kom vol zon: deze fijne hummusbowl met aardappel en olijven staat binnen 15 minuten op tafel.

Aan de slag

1

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de bakaardappeltjes, de baharat, het citroenrasp en 1 el -sap toe (per 4 personen). Bak in ca. 12 min. rondom goudgeel. Breng eventueel op smaak met zout.

2

Laat de gegrilde paprika's uitlekken. Snijd de paprika’s in de lengte in brede repen, meng met de aardappeltjes en bak 1 min. mee.

3

Verdeel de pikante hummus met de achterkant van een lepel over een lage kom of schaal. Laat de groene olijven met witte kaas uitlekken en vang de olie op. Verdeel de aardappel, paprika en olijven met witte kaas over de hummus. Besprenkel met de opgevangen olie.