Pi­kan­te hum­mus­bowl met aard­ap­pel en olij­ven

Kom vol zon: deze fijne hummusbowl met aardappel en olijven staat binnen 15 minuten op tafel.

(1) waardeer
hoofdgerecht Kom vol zon: deze fijne hummusbowl met aardappel en olijven staat binnen 15 minuten op tafel. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de bakaardappeltjes, de baharat, het citroenrasp en 1 el -sap toe (per 4 personen). Bak in ca. 12 min. rondom goudgeel. Breng eventueel op smaak met zout.
  2. Laat de gegrilde paprika's uitlekken. Snijd de paprika’s in de lengte in brede repen, meng met de aardappeltjes en bak 1 min. mee.
  3. Verdeel de pikante hummus met de achterkant van een lepel over een lage kom of schaal. Laat de groene olijven met witte kaas uitlekken en vang de olie op. Verdeel de aardappel, paprika en olijven met witte kaas over de hummus. Besprenkel met de opgevangen olie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 35 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Pikante hummusbowl met aardappel en olijven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­kan­te hum­mus­bowl met aard­ap­pel en olij­ven

1
1
  • ½ citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

2
2
  • 1 el milde olijfolie
  • 450 g bakaardappeltjes
  • 1 el baharat

Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de bakaardappeltjes, de baharat, het citroenrasp en 1 el -sap toe (per 4 personen).

3
3

Bak in ca. 12 min. rondom goudgeel. Breng eventueel op smaak met zout.

4
4
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot

Laat de gegrilde paprika's uitlekken. Snijd de paprika’s in de lengte in brede repen, meng met de aardappeltjes en bak 1 min. mee.

5
5
  • 400 g pikante hummus

Verdeel de pikante hummus met de achterkant van een lepel over een lage kom of schaal.

6
6
  • 165 g verse groene olijven met witte kaas

Laat de groene olijven met witte kaas uitlekken en vang de olie op.

7
7

Verdeel de aardappel, paprika en olijven met witte kaas over de hummus. Besprenkel met de opgevangen olie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.